Bunny Ibby: Penat tapi Best ? Macam mana tu ? Jom ! Check it out...

Entry About Shout Friends Follow D'Board


  • Assalamualaikum to Muslim readers and Hi for a non-muslim Welcome to my blog. !


owner

My Fav

Contact Me

credits
9:32 PM | 0 Cloud(s)
Penat tapi Best ? Macam mana tu ? Jom ! Check it out...


Assalamualaikum Bunny semua :)

Farah baru balik daripada Paramitea. Haa ?? Mana tu ?? :)
Mesti tak kenal kan..? Paramitea ni adalah tempat untuk pelajar yang belajar bahasa sebelum nak masuk Universiti Yala Islamic, dekat Thailand ni. Nak tahu lebih lanjut ?? Try tanya Atuk Google. heheh :)

Apa farah buat dekat sana ?? Hmm. Join aktiviti la. Apa lagi. Farah ni dah la malas nk join aktiviti-aktiviti kat sini. Bukannya apa,dia orang cakap Bahasa Thai. Mana la nak faham. Semangat nak join sekaki punya la berkobar-kobar. *kononnya la*

Boleh tahan la aktiviti dekat sini. Jumpa dengan junior. *Eh ? dh senoir ke aku ni ?? . Baru sedar. Hahah* .
Aktivitinya main lompat tali,susun kata dan macam-macam la. Tapi yang paling best nya,satu permainan ni. Nak kata bola beracun ? tak macam bola beracun pun. :3.

Cara nya : Ada dua group. Group A pertama masuk dalam bulatan lepas tu jaga kasut yang telah disusun. Group B baling bola sampai kena dekat kasut tu. *Bolanya dah la kecil. Boleh ke ??*.
Bila dah kena Group B kena cepat-cepat baling bola ke salah seorang Group A. Group A kena lari . Jangan sampai bola tu kena dekat badan. Bila Group B ambil bola. Group A kena cepat-cepat susun kasut tu. Kalau Group A berjaya susun kasut tu. Group A menang. :)

Wau ! Macam bestkan dengar. Memang best pun. Dekat Malaysia ada tak ek permainan ni ?? Tak pernah dengar pula.

Aktiviti ni habis sampai pukul 9.00 p.m. Kalau jam Malaysia dalam 10.00. Fuhh ! penat gitu. Tapi best

Haa. Tu la " Penat tapi bestnya". Tajuk nak yek-yek je kan. Hehehe :D. Time to go. Assalamualaikum..





0 Comments:


Post a Comment