Bunny Ibby: Masalah dengan Roomate ??

Entry About Shout Friends Follow D'Board


  • Assalamualaikum to Muslim readers and Hi for a non-muslim Welcome to my blog. !


owner

My Fav

Contact Me

credits
12:27 AM | 0 Cloud(s)
Masalah dengan Roomate ??


Assalamualaikum Bunny. . . *hulur candy* 

Semua orang ada masalah kan ?? Ada ke yang tak ada mmasalah dalam dunia ni ?? Siapakah ?? :) 

Bila dah ada roomate ni macam-macam masalah kan ?? Kadang-kadang rasa nak pindah bilik je. What ?? Pindah bilik ?? No no no !! Rilex dulu. Kenal dulu roomate tu. Mana la tahu kot-kot masuk kepala ke . Tak percaya ?? Ikutilah kisah farah ni . . . :D 

Al-kisah . . . Mula-mula masuk bilik ni. Tengok sorang-sorang macam menakutkan je. Lagi-lagi duduk negara orang ni. Tapi,bak kata orang, " Tak kenal maka tak cinta" . Lama-lama boleh jadi kawan. Bukan setakat kawan,kawan karib lagi. Ada pape masalah,farah bagi tahu dia orang. 

Tapi dalam banyak-banyak roomate.*roomate farah ada 8 orang*. Ada sorang la akak senior ni. Mula-mula kenal. Belagaknya macam apa. macam semua benda dia tahu. Padahal tak tahu pape pun. Perangai dia yang ala-ala " Bodoh Sombong " tu. Tapi,walaupun perangai dia macam tu,sebenarnya dia seorang yang baik hati. :D *puji sikit* 

Walaupun kadang-kadang rasa menyampah dengan roomate kita . Jangan sesekali bersikap negatif kala nak sebuat persahabatan yang utuh. *cewahh* . Kalau mana yang tak puas hati. Bagi tahu straight to the point. Bukannya mengumpat belakang-belakang. *Sekali lagi*. Bukannya mengumpat belakang-belakang. Kalau dia still tak faham juga. Guna bahasa isyarat. Mana tahu kot-kot fham ke. Sebagai seorang muslim kita bersabar jela Kan Allah menyanyangi orang yang sabar. Tak gitu ?? *angkat kening*. Now,Alhamdulillah . Masing-masing pun dah friendly. :D . 


Tu je nak cerita. Kongsi sikit pengalaman yang ada. Tak salah kan ?? :D. Just pikir la posotif dalam menyelesaikan masalah tu. 

0 Comments:


Post a Comment